Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Is je dak goed geïsoleerd?
Is het geschikt voor
zonnepanelen? 

Energiehuis Oostende brengt via luchtfotografie warmteverlies in Oostende in kaart. Zo kan je als inwoner zien of je dak goed geïsoleerd is.

 

Via de zonnekaart kun je ook zien of je dak geschikt is voor zonnepanelen! 

icoon huis

De warmtefoto van jouw dak zien?

Op 17 februari 2015 werd met een speciaal vliegtuig een warmtefoto gemaakt van heel Oostende. Als inwoner kan je op deze foto zien of jouw dak goed geïsoleerd is. In 2015 richtte het Energiehuis gedurende 4 maanden een thermoloket in waar de foto geraadpleegd kon worden.

Ben je de foto nog niet komen bekijken en wil je toch graag de resultaten kennen? Neem contact op met Het Energiehuis, dan kunnen we hiervoor een afspraak maken.

 

Jouw dak geschikt voor zonnepanelen? 

Door een nauwkeurige analyse werden de oppervlakte, oriëntatie en hellingshoek van elk van de meer dan 2,5 miljoen daken* bepaald. Door dit te combineren met informatie van het KMI kennen we in Vlaanderen de dakdelen met veel zonlicht en de schaduwzones.  Zo kreeg elk gebouw  (zelfs elk dakdeel van elk gebouw) een score.
Voor gebouwen met een goede score berekent men automatisch wat zonnepanelen en een zonneboiler op het dak kunnen kosten en vooral wat ze kunnen opbrengen!


Bekijk via deze link de score en geschiktheid van jouw dak.


* Uit deze metingen kunnen wij geen informatie halen over dakvensters en de stabiliteit van de daken.
* Er kan geen score worden toegekend aan gebouwen die na de meetopnames februari 2013 - maart 2015 voltooid zijn.

 

"Dankzij de luchtfoto van eos kon ik zien dat bepaalde delen van mijn dak veel warmteverlies hadden. Daar ga ik nu iets aan doen!" (dhr. Noppe C.)