Open Plassendale Dag op 17 maart 2018

Open Plassendale Dag op 17 maart 2018

Tijdens de Open Plassendaledag, een initiatief van het Economisch Huis Oostende, op zaterdag 17 maart 2018, zet het bedrijven- en innovatiecentrum GreenBridge op het Wetenschapspark van UGent Campus Oostende haar deuren open voor het brede publiek. Wie langskomt, maakt kennis met de toekomst!

In GreenBridge kleurt technologie niet enkel groen, maar ook blauw. Blauwe Groei staat voor de duurzame ontwikkeling van oceanen en zeeën, met blauwe energie - uit wind, golven en getijden als bekendste voorbeeld. Maar ook aquacultuur, mariene biotechnologie en kustverdediging zijn blauwe groeisectoren in volle ontwikkeling. De actieve link tussen GreenBridge en Universiteit Gent geeft bedrijven in GreenBridge een streepje voor op hun ontwikkeling van innovatieve blauwe technologieën.

Open Plassendaledag is hét moment bij uitstek om kennis te maken met jonge innovatieve bedrijven uit de streek. GreenBridge bundelt meer dan 17 initiatieven in een bedrijvencentrum. Benieuwd welke verrassende toepassingen jouw dagelijkse leven zullen ondersteunen? Naar het verschil tussen groene en blauwe energie? Wil jij onze “blauwe” demonstrator ontdekken? Volg dan het quizparcours en geniet achteraf van een lekker glaasje GreenBridge-wijn.

Tijdens deze dag vinden er op vaste tijdstippen ook infosessies plaats, onder meer over oorlogsmunitie in zee, het prestigieuze maritieme onderzoekscentrum in aanbouw en een heuse Seaweedchef die zijn passie voor zeewier in de keuken met je deelt ! Er vallen vacatures op zee en in de haven te ontdekken.

Voor kinderen zijn onderzoekjes en workshops voorzien. Kortom, een leuke uitstap voor het hele gezin!
Ontdek het volledige programma op www.greenbridge.be/evenement/open-plassendaledag. Ook Energiehuis EOS zal aanwezig zijn met een infostand op Open Plassendale Dag. We verwachten je op zaterdag 17 maart, tussen 12 en 18 uur.