Nieuwe demoruimte in kantoor EOS

Nieuwe demoruimte in kantoor EOS

In het kader van het Europese Triple-A-project (www.triple-a-interreg.eu) ontwikkelt EOS verschillende pop-up centers, om de toegang tot informatie over bestaande energiebesparende technologieën voor burgers te vereenvoudigen. Een van deze pop-ups is een compleet vernieuwde demoruimte in het EOS-kantoor aan de Torhoutsesteenweg 287, die samen met projectpartner Eandis werd uitgewerkt.

De buitengevels van het kantoor werden volledig in een nieuw jasje gestoken. De visuals, met een aantal zeer herkenbare elementen uit het stadszicht van Oostende, verwijzen naar duurzame technologieën zoals zonnepanelen en windenergie, maar ook naar de diensten van EOS zoals de energiescans en groepsaankopen of het BENOveren-project van Eandis.

Daarnaast werd ook de publieke ruimte in het kantoor opnieuw ingericht, met een ‘active seating’ concept en een aantal interactieve modules. Via deze modules kun je o.a. de thermofoto van Oostende of de zonnekaart van Vlaanderen bekijken, informatie opzoeken over beschikbare premies voor bouwen en verbouwen of je inschrijven voor de groepsaankopen van EOS. Twee ludieke modules van Eandis leveren informatie over de BENOveren-campagne van de netbeheerder en geven op een speelse manier tips om energie te besparen. De nieuwe demoruimte is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van het klantenkantoor.