Energiehuis EOS is BENOvatiecoach bij eerste collectieve renovatie in Oostende

Energiehuis EOS is BENOvatiecoach bij eerste collectieve renovatie in Oostende

EOS, het Energiehuis van Oostende, start met de begeleiding van 11 Oostendenaars in hun gezamenlijke renovatieproject, een primeur voor Vlaanderen.

De geplande werkzaamheden betreffen vooral de plaatsing van nieuwe ramen en dak-/muurisolatie. De deelnemers aan dit project schreven zich in via het pop-uploket van EOS, dat van begin augustus tot begin oktober geopend was in de kantoren van EOS.

Begin dit jaar lanceerde distributienetbeheerder Eandis het concept van de BENOvatiecoach, die inwoners van eenzelfde straat, wijk of gemeente begeleidt bij een collectieve duurzame renovatie.
In Oostende gaat nu een van de eerste collectieve BENOvatieprojecten in Vlaanderen van start. Bart Duflou van Energiehuis EOS treedt daarbij op als erkend BENOvatiecoach, om de groep van A tot Z te begeleiden doorheen het hele renovatietraject.

De BENOvatiecoach vormt het centrale aanspreekpunt voor alle deelnemers. Hij geeft advies, zoekt geschikte aannemers en vraagt offertes aan, maar volgt ook de uitvoering van de werken op en helpt nadien zelfs met de premie-aanvraag. Dat garandeert een complete ontzorging van de bewoners.

Wil je meer informatie of heb je zelf ook interesse om samen met je buren te duurzaam te renoveren? Neem dan contact op met EOS.